Kalibrasyon Yaptırmanın Önemi
Buradasınız: Anasayfa / Blog
7 Haziran 2020, Pazar
KALİBRASYON YAPTIRMANIN ÖNEMİ
Yapılan iş süreçlerinin doğru yönetiminin en büyük etkeni ölçüm işleminin doğru yapılmasıdır. Çünkü ölçüm yanlışlığının firmalara çok zarar verir.
KALİBRASYON YAPTIRMANIN ÖNEMİ

Dünya değişen ve gelişen bir yapıya sahiptir. Dünyanın gelişimi toplumdaki her şeyi beraberinde etkilemektedir. Teknolojik gelişimlerde uluslararası boyutta değişimden etkilenmektedir. Toplumda ürün ve hizmet üretiminde rekabet oluşmakta ve firmaların devamlılığını sağlamak adına önem taşımaktadır.

Firmaların işlem süreçlerini devam ettirirken ürün ve hizmetlerinde ölçüm işlemleri yapılmakta ve bununda beraberinde getirdiği maliyeti vardır. Ancak ölçüm maliyetlerinin doğru yapılmaması maliyeti arttırmaktadır. Bu sebeple ölçüm cihazlarının doğruluğundan emin olmak amacıyla kalibrasyon işleminin yapılması gerekir. Belirli koşullar altında tespit edilen büyüklüğün gerçek sayısal değeriyle onu ölçen aletin verilen sonuç arasında bağlantı kurma prosedürüne kalibrasyon denir. Periyodik olarak yapılan kalibrasyon işlemleri sonucunda yapılan yanlışlıklar minimize edilir. Ölçümün doğru şekilde yapılması firmaya büyük bir fayda sağlamakta ve yanlış yapılmasını önlemektedir.

Etiketler
cgc
kalibrasyon
kantar
baskül
tamir
ayar
servis
tartım
güneydoğu
anadolu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın